Op donderdag 20 december 2018 is er GEEN trainen voor de jeugdteams in de FBK-hal. Dit ivm de vele kerstvieringen op scholen. Er is wel gewoon trainen voor de seniorenteams in Floriande Midden. Dit is dan gelijk de laatste training in 2018. In de laatste week van december 2018 en de eerste week van januari 2019 is er GEEN trainen.

Voordeel bij je zorgverzekering via de Nederlandse Basketball Bond Dankzij onze samenwerking met Zilveren Kruis, kun je als lid van de NBB profiteren van de voordelen van een zorgverzekering speciaal voor sporters: •7,5% korting op de basisverzekering; •10% korting op alle aanvullende verzekeringen; •10% korting op tandartsverzekeringen; •Plus een uitgebreid pakket aan sportmedische vergoedingen. Bereken je premie en sluit af Jij bepaalt welke verzekering het beste bij je past en daarmee ook hoeveel premie je betaalt. Op www.zk.nl/basketball bereken je eenvoudig je premie. Je vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

Nog een paar wedstrijden en dan zit het eerste seizoengedeelte er op. Er zijn nu soms nog grote krachtsverschillen met meer dan 100 punten verschil. Met de herindeling wordt getracht om teams van dezelfde sterkte in een poule in te delen. Er worden poules van 6 of 7 teams samengesteld die een gehele competitie spelen, dus 10 of 12 wedstrijden. Teams met dispensatiespelers (VR=verlies van rechten) kunnen geen kampioen worden. De indeling van onze jeugdteams ziet u als u op de button "Lees meer" klikt.

Aanvullende informatie omtrent het kampioenschap in de afdeling Noord-Holland Zoals reeds eerder gemeld zullen de kampioenen in de afdeling Noord-Holland in het seizoen 2018/2019 bij een gelijk aantal wedstrijden en wedstrijdpunten aan het einde van de competitie niet meer worden bepaald volgens de FIBA-regels maar door een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Dit betreft alle seniorencompetities en bij de jeugd de competities van de 2e helft van het seizoen. Deze ‘kampioenswedstrijden’ zullen worden gespeeld in het weekend van 11 mei 2019. De locatie zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Op zaterdag 17 november 2018 is er geen competitie programma. Deze dag is het Nationaal Basketball Congres (NBC), een dag met workshops voor bestuurders, trainers/coaches en scheidsrechters. Daarnaast wordt een voorronde van de 3x3 Streetball Masters Tour georganiseerd in Sporthallen Zuid. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel, waarbij ruimte is voor bezoekers om met elkaar in gesprek te gaan en een interland van het National Vrouwen Team tegen Spanje. Kortom een dag die u niet wilt missen!

Op donderdag 25 oktober 2018 is er alleen trainen in de FBK-hal tot 19.30 uur. Vanaf deze dag komt de handbal op donderdag in de FBK-hal vanaf 19.30 uur. Voor de Seniorenteams en MU22 is er GEEN trainen. Vanaf donderdag 1 november 2018 trainen de Seniorenteams en MU22 in Sportzaal Floriande Midden. Voor het trainingsschema zie Trainingstijden vanaf 1 november 2018 of klik op "Lees meer".

De Big Shots Basketball Camps staan in de zomer van 2019 wederom op de planning. Voor alle leeftijden zijn er leuke en leerzame camps die in de eerste weken van de zomervakantie georganiseerd worden in samenwerking met Nederlandse internationals, topspelers uit de mannen en vrouwen eredivisie, en top jeugdcoaches. Zij staan in de eerste weken van de zomervakantie opnieuw klaar om de jeugd in een prettige sfeer te helpen om zich te ontwikkelen. Deelname aan een camp is mogelijk voor alle jeugdleden, omdat we camps organiseren voor kids in de leeftijd 6 t/m 12 jaar (Mini Camps), voor 12-15 jaar (U15) en 15 jaar en ouder (15+). Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband. Voor de data van de Big Shots Basketball Camps klik op "Lees meer".

Een vriendelijk verzoek aan de (ouders van jeugd)leden om voor aanvang van de eerste thuiswedstrijden, meestal jeugdteams, de banken, tafels en stoelen rondom het veld klaar te zetten. Willen de spelers na de laatste wedstrijd de banken, tafels en stoelen weer terugzetten in de opruimhokken en er voor zorgen dat het scorebord, verlengsnoer, ballen en bak in de daarvoor bestemde kasten worden teruggezet. En ook graag de baskets omhoog draaien. Bedankt voor de medewerking.

Het bericht van de NBB aan de verenigingen omtrent wijzigen gegevens van kinderen tot 16 jaar in Sportlink kunt u lezen bij "lees meer". Hierbij de link naar Sportlink

Het bestuur van de The Challengers is verheugd dat met de seizoenstart 2018-2019 in zicht Juist Detachering voor drie jaar sponsor van The Challengers dames 2 is geworden. Juist Detachering is een zelfstandig, betrouwbaar, flexibiel, professioneel detacheringsbureau met een persoonlijke aanpak in de civieltechnische branche. Juist Detachering kan met zijn uitgebreide netwerk en effectieve aanpak interessante opdrachtgevers en talentvolle specialisten bij elkaar brengen in o.a. de vakgebieden grond-, weg- en waterbouw maar ook in ondergrondse infra- en geotechniek, zie ook juistdetachering.nl In overleg met Juist Detachering zal gedurende de sponsorperiode The Challengers dames 2 spelen met Juist Detachering op het shirt en gaan we Juist Detachering terugzien in de communicatie vanuit The Challengers. Met vriendelijke groet, Marc van Uunen voorzitter van sponsorcommissie

In overleg met Sportservice en de Haarlemmermeerse basketbalverenigingen The Challengers, BV Hoofddorp en SV Christofoor (Zwanenburg) zijn een aantal speerpunten benoemd, waaronder het project Basketball'sCool. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen in verschillende sporthallen en op verschillende dagen komen trainen. Voor € 30,-- is een strippenkaart te koop en kunnen kinderen 10 keer meetrainen. De trainingen zijn vanaf woensdag 5 september 2018 wekelijks in sportzaal Sandestein in Nieuw Vennep van 17.00 uur tot 18.00 uur en vanaf donderdag 6 september in de FBK-hal van 17.00 uur tot 18.00 uur. Voor een overzicht van alle Basketball'sCool trainingen klikt u op "lees meer". De dagen en tijden in andere hallen zijn echter nog onder voorbehoud.

Nieuw seizoen

22-08-2018

Op dinsdag 4 september 2018 beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen in een gerenoveerde FBK-hal. Er is een nieuwe vloer gelegd en de uitschuifbare tribunes zijn weggehaald. Op onze Facebookpagina staan foto's. Voor een overzicht van de voorlopige trainingstijden zie het onderdeel "trainingstijden". Het competitieprogramma wordt deze week vrijgegeven door de NBB en kunt u in de Basketball.app raadplegen.

Einde seizoen

01-06-2018

Afgelopen week waren de laatste trainingsavonden in de FBK-hal en in Sportzaal Sandestein in Nieuw Vennep voor de Basketball'sCool. De komende 3 maanden kan iedereen lekker een balletje gooien in de buitenlucht of gewoon genieten van het mooie weer. Wij wensen iedereen een fijne vakantie. Op dinsdag 4 september 2018 beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen. De exacte trainingstijden en teamindelingen zijn naar verwachting half augustus 2018 bekend.

Kampioenen 2018

Kampioenen 2018

12-05-2018

Tijdens het mix-toernooi werden de kampioenteams JU14, JU18, Dames 2 en Heren 2 nogmaals gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Alle aanwezige kampioenen gingen gezamenlijk op de foto.

Mix-toernooi

Mix-toernooi

12-05-2018

Met 8 teams was het een gezellige drukte bij het mix-toernooi. In 2 poules van 4 werden leuke partijtjes van 12 minuten gespeeld. De gezelligheid stond voorop, maar de finalisten The Headvillage Stars en Lefensmannen wilden toch graag het toernooi winnen. In overtime lukte dat eerstgenoemde. Maar het meest attractieve spel werd geleverd door Team van Uunen. Foto's van het mix-toernooi staan op onze Facebookpagina.

Op dinsdag 24 april 2018 om 20.30 uur zal de Algemene Leden Vergadering plaats vinden in Partyzaal "De Wissel". Dit is de gelegenheid om uw stem te laten horen. De agenda treft u aan als u op "lees meer" klikt.

Sponsoren gezocht

08-04-2018

Er zijn meerdere mogelijkheden om onze vereniging te sponseren. Bij "Lees meer" een oproep van onze sponsorcommissie.

JU14 en Heren 2 kampioen

De Jongens U 14 en Heren 2 hebben het kampioenschap binnen gehaald. Beide teams wonnen gemakkelijk hun kampioenswedstrijd. Gefeliciteerd spelers van beide teams. Zie ook onze Facebookaccount.

Vanaf deze maand bevat de database van Basketball Masterz nieuwe vragen. Er is door de deelnemers aangegeven dat sommige vragen ingewikkeld en onduidelijk zijn. We hebben er daarom voor gekozen de vragen en antwoorden anders te formuleren, zodat het behalen van het spelregelbewijs voor alle deelnemers nog toegankelijker wordt.

Leden die willen stoppen met basketbal of volgend seizoen bij een andere vereniging gaan spelen dienen conform de statuten hun lidmaatschap schriftelijk op te zeggen voor 1 mei 2018. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar; secretaris@challengers.nl

Procedure bij niet doorgaan wedstrijd t.g.v. weersomstandigheden Het kan voorkomen, dat ploegen binnen onze Afdeling geconfronteerd worden met zeer slecht weer. Indien via officiële kanalen een advies wordt gegeven om niet de weg op te gaan, dan mogen verenigingen besluiten om wedstrijden niet te spelen wegens te slechte weersomstandigheden. Het wel of niet spelen is een beslissing van het bestuur van het uitspelende ploeg. De competitieleider kan en wil hierover geen beslissing nemen aangezien hij vanaf zijn woonplaats niet kan beoordelen of het terecht of niet terecht is dat u wel of niet gaat. Wel gelden de normale regels voor het afzeggen van een wedstrijd: De coach kan zijn/haar eigen wedstrijdsecretaris informeren, waarna deze zo snel mogelijk contact opneemt met de tegenstander (contactinformatie van alle clubs is in de module Ledenadministratie van ISS-Online te vinden). OF De coach van het betreffende ploeg mag zelf (als hij/zij de contactgegevens heeft) zo snel als mogelijk contact opnemen met de club waartegen moet worden gespeeld, om hen te melden dat ze niet zullen komen. Vervolgens moet de coach ook de wedstrijdsecretaris van zijn eigen club informeren. De wedstrijdsecretaris moet het niet opkomen van het ploeg ALTIJD per e-mail bij de tegenstander bevestigen met een CC naar de competitieleider (egbert.stegeman@basketball.nl) E-mail moet VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD verzonden zijn! Bij Afdeling wedstrijden in de klassen met aangeschreven scheidsrechters op verenigingsnaam dienen ook de aangeschreven verenigingen die de scheidsrechters moeten leveren tijdig telefonisch op de hoogte te worden gesteld van het niet doorgaan van een wedstrijd.

Basketball.nl app

25-08-2017

Alle leden kunnen vanaf vandaag de app Basketball.nl downloaden (zie voorgaand bericht). Je moet er echter wel voor zorgen dat je juiste emailadres bekend in de ledenadministratie van je vereniging staat vermeld. Als dat niet het geval is of je het niet zeker weet kan je een mail sturen naar secretaris@challengers.nl en wordt het mailadres aangepast. De wedstrijden worden echter pas vanaf 1 september 2017 zichtbaar in de app.

App Basketball.nl

24-08-2017

Vandaag is de Sportlink-App voor de NBB in de App-store geplaatst. De verenigingen en leden kunnen de App downloaden. Je kunt hiervoor de link op de volgende pagina gebruiken: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/ Wij verzoeken je de eigen verenigingsleden op de hoogte te stellen van de beschikbaarheid van de App, middels bovenstaande link. Zij kunnen de App (mobiel) voor zowel Android als IOS downloaden Leden zonder e-mailadres in Sportlink Club kunnen de App enkel als toeschouwer gebruiken. Aangezien de verenigingen tot 31 augustus de tijd hebben om hun wedstrijden in het systeem klaar te zetten, zullen deze pas daarna zichtbaar worden in de App!! M.a.w. er zijn nu nog geen wedstrijden zichtbaar. In het support center van Sportlink zijn veel handleidingen te vinden hoe om te gaan met de App: https://support.sportlink.nl/support/solutions/9000107528 De volgende link is zeker ook handig. Hier laat men zien hoe je je kunt aanmelden voor de App en wordt middels een aantal filmpjes duidelijk hoe e.e.a. functioneert.: https://support.sportlink.nl/support/solutions/articles/9000128772-mobiel-digitaal-wedstrijdformulier-voor-basketbalverenigingen-verenigingsaccount.

Op 19 april 2017 waren er 7 leden aanwezig bij de Algemene Leden Vergadering. Om goedkeuring te krijgen voor een wijziging in de statuten dienden 2/3 van alle leden aanwezig te zijn. Dat aantal hebben we dus ruimschoots niet gehaald. De NBB heeft verplicht gesteld dat alle basketbalverenigingen hun statuten dienen aan te passen. Derhalve dient er een nieuwe ALV plaats te vinden, waarbij 2/3 van de aanwezige leden akkoord dienen te gaan met de statutenwijziging. Wat de voornaamste wijzigingen zijn kunt u lezen bij "lees meer". De extra ALV vindt plaats op dinsdag 16 mei 2017 om 20.15 uur in de FBK-hal.

Uitbreiding bestuur

01-05-2017

Om een vereniging goed draaiende te houden is het noodzakelijk om voldoende kader te hebben. Uitbreiding van het bestuur is zeer wenselijk. Voor de volgende functies zoeken wij nog mensen; - voorzitter, - scheidsrechtercoördinator, - sponsorcommissie, - vertrouwenspersoon, - zaalcommissie. Tijdens de Extra Algemene Leden Vergadering op 16 mei 2017 om 20.15 uur in de FBK-hal kunt u nadere informatie krijgen wat de betreffende functies precies inhouden. Kunt u dan niet aanwezig zijn maar wilt u wel wat doen voor de vereniging, neem dan even contact op met één van de bestuursleden. Wij staan u graag te woord.

Erkend Leerbedrijf / VOG

Basketballvereniging The Challengers is een erkend leerbedrijf. Alle trainers van jeugdteams en leden van de Technische Commissie Jeugd zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.