Afgelopen zaterdag heeft er een vechtpartij plaats gevonden in de centrale hal van de FBK-hal. Wat begon met irritante opmerkingen door een moeder van het verliezende team op de tribune eindigde in een bloederige vechtpartij in de centrale hal. Het mag duidelijk zijn dat wij verbaal en fysiek geweld nooit zullen tolereren en hier altijd tegen optreden. Wanneer dit nodig is, doen wij dit in samenwerking met de politie. Als u op de button "lees meer" klikt kunt u lezen welke acties er zijn ondernomen. Wij willen u wijzen op ons beleidsplan Sportiviteit en Respect dat u onder “Downloads” kunt raadplegen.

De laatste competitieronde van dit jaar is in het weekend van 16 december 2017. De laatste trainingsavond is dinsdag 19 december 2017 in de FBK-hal en donderdag 21 december 2017 in Floriande Midden. De Senioren kunnen donderdag 21 december nog wel trainen. Voor de jeugd is er de 21e geen trainen. De laatste week van 2017 en de eerste week van 2018 zijn er GEEN trainingen. In de eerste week van januari vinden er reparatiewerkzaamheden plaats aan de vloer in de FB-hal. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Procedure bij niet doorgaan wedstrijd t.g.v. weersomstandigheden Het kan voorkomen, dat ploegen binnen onze Afdeling geconfronteerd worden met zeer slecht weer. Indien via officiële kanalen een advies wordt gegeven om niet de weg op te gaan, dan mogen verenigingen besluiten om wedstrijden niet te spelen wegens te slechte weersomstandigheden. Het wel of niet spelen is een beslissing van het bestuur van het uitspelende ploeg. De competitieleider kan en wil hierover geen beslissing nemen aangezien hij vanaf zijn woonplaats niet kan beoordelen of het terecht of niet terecht is dat u wel of niet gaat. Wel gelden de normale regels voor het afzeggen van een wedstrijd: De coach kan zijn/haar eigen wedstrijdsecretaris informeren, waarna deze zo snel mogelijk contact opneemt met de tegenstander (contactinformatie van alle clubs is in de module Ledenadministratie van ISS-Online te vinden). OF De coach van het betreffende ploeg mag zelf (als hij/zij de contactgegevens heeft) zo snel als mogelijk contact opnemen met de club waartegen moet worden gespeeld, om hen te melden dat ze niet zullen komen. Vervolgens moet de coach ook de wedstrijdsecretaris van zijn eigen club informeren. De wedstrijdsecretaris moet het niet opkomen van het ploeg ALTIJD per e-mail bij de tegenstander bevestigen met een CC naar de competitieleider (egbert.stegeman@basketball.nl) E-mail moet VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD verzonden zijn! Bij Afdeling wedstrijden in de klassen met aangeschreven scheidsrechters op verenigingsnaam dienen ook de aangeschreven verenigingen die de scheidsrechters moeten leveren tijdig telefonisch op de hoogte te worden gesteld van het niet doorgaan van een wedstrijd.

Voor de 41e keer wordt het lagere scholenbasketbaltoernooi georganiseerd in de kerstvakantie. Op 27 en 28 december strijden vele kinderen in de SKWA op een half veld op 2 baskets in 3 x 3 om de overwinning. Wij hopen dat er net als voorgaande jaren vele jeugdleden meehelpen met het fluiten van wedstrijden.

We hebben 2 tablets Samsung Galaxy Tab A 10.1 aangeschaft om ook over te kunnen gaan op het digitale wedstrijdformulier. Bij de thuiswedstrijden van 4 november 2017 willen we hiermee starten. Bij circa 50% van de wedstrijden wordt inmiddels het wedstrijdformulier digitaal ingevuld. De afgelopen 2 maanden zijn er diverse aanpassingen gedaan waardoor wij het betrouwbaar genoeg vinden om ook digitaal te gaan. Dit zal ongetwijfeld nog wat opstartproblemen opleveren. Om je voor te bereiden kun je op de site van de NBB een uitleg vinden; https://www.basketball.nl/media/sportlink/Digitaalwedstrijdformulier-DeSnipers.pdf

De NBB heeft op ons verzoek de indeling van onze Dames U18 aangepast naar een poule Dames U16. Het wedstrijdschema voor de rest van 2017 zal nog aangepast worden. Op zaterdag 28 oktober 2017 spelen de Meiden U18 om 16.00 uur uit tegen The Lions in Zandvoort.

Vanaf donderdag 12 oktober 2017 hebben wij de FBK-hal tot 19.30 uur. Daarna komt d handbal in de hal. Hierdoor zijn de trainingstijden op donderdag aangepast. De jeugdteams blijven in de FBK-hal trainen, maar van tijden zijn voor sommige teams aangepast. De senioren gaan in Sportzaal Floriande Midden, Deltaweg 107, trainen. De Dames van 19.30 - 20.45 uur en de Heren van 20.45 - 22.00 uur. Het complete overzicht van de trainingstijden staat bij "Trainingstijden vanaf 12 oktober 2017". Hier kan je ook lezen dat er op donderdag 26 oktober 2017 geen trainen voor de jeugd is in de FBK-hal.

Omcirkel 25 november alvast in je agenda, want de Nederlandse Basketball Bond (NBB) organiseert die dag voor het derde jaar op rij het Nationaal Basketball Congres (NBC). Na succesvolle edities in de Sporthallen Zuid in Amsterdam (2015) en het Landstede Sportcentrum in Zwolle (2016) wordt het congres dit jaar in het Topsportcentrum in Almere gehouden. Net als de voorgaande twee jaar staat de ochtend in het teken van de Algemene Vergadering (AV). Nieuw op het programma zijn de ‘thematafels’, waarvoor je je kunt aanmelden om in een groep van tien personen in gesprek te gaan met diverse partners van de NBB. In de middag worden staan er diverse boeiende workshops op het programma voor bestuurders, trainers, coaches en scheidsrechters. En je krijgt de kans om een kijkje te nemen bij de tweede voorronde van de vernieuwde 3x3 basketball tour Streetball Masters, die wordt georganiseerd in het Olympiakwartier, op enkele meters van het Topsportcentrum. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel, een ideale gelegenheid voor de deelnemers om contacten te leggen. Na de AV volgt de plenaire opening van het congres onder leiding van voormalig rolstoelbasketbalinternational en dagvoorzitter Marc de Hond. Er zijn twee ronden met elk tien workshops. De workshops die op het programma staan voor bestuurders zijn:  Opstarten aanbod aangepast sporten – Door Jos Wolfs (BC Kimbria)  Een BS2 opleiding organiseren: Maar hoe dan? – Door Sybren Bosch (NBB), Caroline Stevens (NBB) en Marieke Bosch (BV Oegstgeest)  Waar is de betrokken ouder? – Door Corinne van de Griendt (KNBSB)  De meerwaarde van Sportlink – Door Bart Holleman (Sportlink)  De BV Sportclub – Door Niels Laan (DAS)  4 Inzichten voor bestuurders – Door Hikmet Weeling (NOC*NSF)  Route naar internationaal succes – Door Krijn de Schutter (NBB)  3x3 binnen de vereniging – Door Martin Ho Suie Sang (NBB)  Arbitrage 2018+ - Door Juliet Fransen (NBB) en Antoine Pannen (NBB) Inschrijven kan tot en met zondag 12 november a.s. , deelname aan het NBC is gratis. Alle informatie over deze dag, zoals bijvoorbeeld een toelichting op de thematafels en een omschrijving van alle workshops, alsmede het inschrijfformulier vind je op de website van de NBB (www.basketball.nl/nbc).

Spelregelwijziging

15-09-2017

Vandaag dit bericht ontvangen van de NBB; Bij dezen willen wij u er op attenderen dat in het nieuwe seizoen er nieuwe/gewijzigde spelregels van kracht zijn! Bijgaand de link waar een presentatie te vinden is van deze wijzigingen (met filmpjes) https://www.basketball.nl/competitie/competitiezaken/scheidsrechters

Vandaag ontvingen wij onderstaande informatie via de nieuwsbrief van de NBB Sportlink. Via deze Nieuwsbrief willen wij je wederom informeren over een aantal zaken v.w.b. Sportlink. Spelers kunnen in de App hun foto welke niet zichtbaar is aanpassen Veel foto’s welke wel goed gemigreerd zijn naar Sportlink Club, zijn helaas te klein om in de app tevoorschijn te komen. Tot 15 september kunnen de leden in de app Basketball.nl hun eigen foto aanpassen. Geef je leden goed mee dat op basis van deze foto de scheidsrechter de controle bij de wedstrijd uitvoert. Bij niet gelijkende foto’s kan een scheidsrechter een speler de toegang tot een wedstrijd weigeren! Problemen met specificaties van de tablet Door een aantal verenigingen is aangegeven dat sommige tablets niet werken met de app. De app geeft dan aan dat de specificaties van de tablet niet goed zijn. Het begrip ‘specificatie’ in deze is echter heel lastig. Het handmatig opmeten van het scherm is niet voldoende, er dienen ook lastige berekeningen te worden gemaakt om de geschiktheid vast te stellen en dat mogen we niet van de verenigingen verwachten. Dit nog los van afwijkingen tussen papieren specificaties en de daadwerkelijke hardware. Er zullen door Sportlink op korte termijn app aanpassingen plaatsvinden, waardoor je bij tablets die mogelijk niet geschikt zijn een melding zal krijgen dat deze tablet mogelijk niet geschikt is, maar je kan wel door.

In overleg met Sportservice en de Haarlemmermeerse basketbalverenigingen The Challengers, BV Hoofddorp en SV Christofoor (Zwanenburg) zijn een aantal speerpunten benoemd, waaronder het project Basketball'sCool. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen in verschillende sporthallen en op verschillende dagen komen trainen. Voor € 30,-- is een strippenkaart te koop en kunnen kinderen 10 keer meetrainen. De trainingen zijn vanaf woensdag 6 september 2017 wekelijks in sportzaal Sandestein in Nieuw Vennep van 17.00 uur tot 18.00 uur en vanaf donderdag 7 september in de FBK-hal van 16.30 uur tot 17.30 uur. Voor een overzicht van alle Basketball'sCool trainingen klikt u op "lees meer".

Voorronde beker U22

28-08-2017

Vandaag ontvingen wij bericht dat de voorronde van de bekerwedstrijden voor de Jongens U 22 op 2 september 2017 niet door gaat. Oorspronkelijke bedoeling was dat Harlemlakers de voorronde zou organiseren, maar die hadden geen zaalruimte. Vorige week kwam bericht dat BV Groningen de organisatie zou overnemen en de voorronde in Roden gespeeld zou worden. Maar het was te kort dag om de organisatie rond te krijgen. Dus helaas geen voorronde bekerwedstrijden voor de Jongens U 22.

Basketball.nl app

25-08-2017

Alle leden kunnen vanaf vandaag de app Basketball.nl downloaden (zie voorgaand bericht). Je moet er echter wel voor zorgen dat je juiste emailadres bekend in de ledenadministratie van je vereniging staat vermeld. Als dat niet het geval is of je het niet zeker weet kan je een mail sturen naar secretaris@challengers.nl en wordt het mailadres aangepast. De wedstrijden worden echter pas vanaf 1 september 2017 zichtbaar in de app.

App Basketball.nl

24-08-2017

Vandaag is de Sportlink-App voor de NBB in de App-store geplaatst. De verenigingen en leden kunnen de App downloaden. Je kunt hiervoor de link op de volgende pagina gebruiken: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/ Wij verzoeken je de eigen verenigingsleden op de hoogte te stellen van de beschikbaarheid van de App, middels bovenstaande link. Zij kunnen de App (mobiel) voor zowel Android als IOS downloaden Leden zonder e-mailadres in Sportlink Club kunnen de App enkel als toeschouwer gebruiken. Aangezien de verenigingen tot 31 augustus de tijd hebben om hun wedstrijden in het systeem klaar te zetten, zullen deze pas daarna zichtbaar worden in de App!! M.a.w. er zijn nu nog geen wedstrijden zichtbaar. In het support center van Sportlink zijn veel handleidingen te vinden hoe om te gaan met de App: https://support.sportlink.nl/support/solutions/9000107528 De volgende link is zeker ook handig. Hier laat men zien hoe je je kunt aanmelden voor de App en wordt middels een aantal filmpjes duidelijk hoe e.e.a. functioneert.: https://support.sportlink.nl/support/solutions/articles/9000128772-mobiel-digitaal-wedstrijdformulier-voor-basketbalverenigingen-verenigingsaccount.

Nieuwe seizoen

24-07-2017

De voorlopige teamindeling is vermeld op de site bij Teams. Tevens zijn de trainingstijden op de site vermeld bij Trainingstijden.

De trainingen in de FBK-hal beginnen op dinsdag 5 september 2017. Een overzicht van de trainingstijden staat binnenkort bij het menu "Trainingstijden". Tot en met donderdag 5 oktober 2017 hebben wij de gehele avond de FBK-hal beschikbaar. Vanaf 12 oktober 2017 gaat de handbal op donderdag vanaf 19.30 uur in de FBK-hal. De senioren en oudste jeugd wijken dan uit naar Sportzaal Floriande Midden. De gewijzigde trainingstijden worden ter zijner tijd apart op de site vermeld.

Begin competitie

01-07-2017

De competitie begint voor Heren 1 op donderdag 14 september 2017 met een thuiswedstrijd. De overige teams starten met een uitwedstrijd in het weekend van 16 september 2017. Het programma wordt op 1 september 2017 vrij gegeven door de NBB.

Op 19 april 2017 waren er 7 leden aanwezig bij de Algemene Leden Vergadering. Om goedkeuring te krijgen voor een wijziging in de statuten dienden 2/3 van alle leden aanwezig te zijn. Dat aantal hebben we dus ruimschoots niet gehaald. De NBB heeft verplicht gesteld dat alle basketbalverenigingen hun statuten dienen aan te passen. Derhalve dient er een nieuwe ALV plaats te vinden, waarbij 2/3 van de aanwezige leden akkoord dienen te gaan met de statutenwijziging. Wat de voornaamste wijzigingen zijn kunt u lezen bij "lees meer". De extra ALV vindt plaats op dinsdag 16 mei 2017 om 20.15 uur in de FBK-hal.

Uitbreiding bestuur

01-05-2017

Om een vereniging goed draaiende te houden is het noodzakelijk om voldoende kader te hebben. Uitbreiding van het bestuur is zeer wenselijk. Voor de volgende functies zoeken wij nog mensen; - voorzitter, - scheidsrechtercoördinator, - sponsorcommissie, - vertrouwenspersoon, - zaalcommissie. Tijdens de Extra Algemene Leden Vergadering op 16 mei 2017 om 20.15 uur in de FBK-hal kunt u nadere informatie krijgen wat de betreffende functies precies inhouden. Kunt u dan niet aanwezig zijn maar wilt u wel wat doen voor de vereniging, neem dan even contact op met één van de bestuursleden. Wij staan u graag te woord.

Agenda Extra Algemene Leden Vergadering op dinsdag 16 mei 2017 om 20.15 uur in de FBK-hal; - wijziging statuten conform conceptmodel NBB - uitbreiding bestuur

Tijdens de Algemene Leden Vergadering dd 19 april 2017 staat bij agendapunt 2 een voorstel tot wijziging van de statuten op de agenda. Het concept van deze akte van statutenwijziging is opgenomen bij "Lees meer". Een besluit tot wijziging van de statuten behoeft ten minste twee/derde van het aantal uitgebrachte geldige stemmen in de algemene ledenvergadering (zie artikel 10).

De Jongens U 18 speelden tegen de enig overgebleven concurrent Alkmaar Guardians. Er werd al 3 keer eerder gewonnen van deze tegenstander, maar toch waren de spelers en technische staf enigszins gespannen. Met rust stonden de boys met 28-19 voor. De voorsprong van 9 punten was ook na het 3e kwart nog in tact, 38-29. In het laatste kwart kwam Alkmaar tot 42-40 terug in de 7e minuut en leek het nog even spannend te worden. Onder luide toejuichingen van het publiek lieten onze jongens zien dat zij toch echt de betere waren. Het slotakkoord was heel mooi en met 50-41 werd het ongeslagen kampioenschap binnen gehaald. Een geweldige prestatie jongens en coaches. Voor foto's en film verwijzen wij u naar onze Facebookpagina.

De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering is op woensdag 19 april 2017 om 20.00 uur in de FBK-hal. Dit is de plaats voor de leden om hun stem te laten horen. De agenda voor deze ALV staat bij "lees meer". Alle verslagen en financiële stukken liggen voor aanvang van de ALV klaar. Wij vragen uw bijzondere aandacht op een voor te stellen wijziging in de statuten, zie agendapunt 2. Aan het begin van dit seizoen heeft de NBB gesteld dat de statuten van alle basketbal verenigingen moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. De NBB heeft een concept model opgesteld. Gopisingh Van Os Notarissen heeft een conceptmodel akte van statutenwijziging voor onze vereniging opgesteld. Een afschrift van deze voorgestelde statutenwijziging ligt vanaf heden ter inzage bij de secretaris, Brandenburg 9 te Hoofddorp.

Feestavond 25-jarig bestaan

Alle leden, oud leden en ouders van jeugdleden. Kom ook naar de feestavond ter ere van het 25-jarig bestaan van de vereniging op 22 april 2017. En neem gerust je partner of vriend(in) mee. Wel graag vooraf aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar ec@challengers.nl of via Facebook

Op 22 en 23 februari 2017 hebben de jeugdteams collecte gelopen voor Jantje Beton. Ondanks, of misschien wel dankzij, het slechte weer is er € 482,50 opgehaald. Dat is een mooi resultaat! De helft hiervan is voor de Stichting Jantje Beton en de andere helft, € 241,25 is voor de vereniging. Zoals toegezegd verdubbeld het bestuur dit bedrag zodat er totaal € 482,50 beschikbaar is voor het organiseren van een jeugdevenement in mei. Mogelijk komt hier nog geld uit sponsoring voor het 25-jarig bestaan van The Challengers bij.

Leden die willen stoppen met basketbal of volgend seizoen bij een andere vereniging gaan spelen dienen conform de statuten hun lidmaatschap schriftelijk op te zeggen voor 1 mei 2017. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar; secretaris@challengers.nl

Spelregelbewijs

10-01-2017

Op dinsdag 31 januari 2017 van 16.45 uur tot 19.00 uur wordt er een spelregeluitleg gegeven voor alle jeugdleden die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechtersdiploma. De spelende leden die hun spelregelbewijs moeten halen kunnen dan na de uitleg hun Basketball Masterz spelregelbewijs halen. Ook ouders van jeugdleden en jeugdleden die hun kennis op willen frissen zijn van harte welkom.

Op dinsdag 27 december 2016 en woensdag 28 december 2016 werd het jaarlijkse scholenbasketbaltoernooi voor lagere scholen georganiseerd. Dit jaar werd het toernooi gehouden in de SKWA. Er werd 3 tegen 3 gespeeld op 2 baskets op 6 halve velden. Mede dankzij de hulp van vele jeugdleden en enige senioren van The Challengers waren het 2 fantastische dagen. Enorm bedankt hiervoor. En natuurlijk ook een grote pluim voor de organisatoren Ricardo en Bas. Zij kregen het voor elkaar om de ruim 500 deelnemende schoolkinderen op een hele leuke manier en volgens het gemaakte tijdschema te laten genieten van basketbal. Alle deelnemers kregen een prijs in de vorm van een 3-strippenkaart waarmee zij gratis 3 trainingen van de Basketball'sCool kunnen volgen. Op onze Facebookpagina kunt u meer lezen over dit toernooi en staan enkele foto's.

Erkend Leerbedrijf / VOG

Basketballvereniging The Challengers is een erkend leerbedrijf. Alle trainers van jeugdteams en leden van de Technische Commissie Jeugd zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.